Aankondiging

Gedeelde smart is halve smart, zo luidt het spreekwoord. U kiest ervoor om anderen deelgenoot maken van uw verdriet. Dat is niet niks. U vertelt de buitenwereld dat u getroffen bent door een van de meest intense emoties die een mens kan ervaren, namelijk het verlies van iemand die u zeer dierbaar is. Rouwkaart voorbeeldU weet ook niet hoe anderen hierop zullen reageren. Toch wilt u uw emoties delen zodat  die ander de gelegenheid kan nemen om op een hem of haar passende wijze medeleven te betonen. De wijze waarop u de aankondiging wilt of kunt doen, bespreken we met elkaar. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. Zoals gezegd; een rouwaankondiging is niet zomaar iets. Daar moet u goed over nadenken. Door het zelf opstellen van een rouwaankondiging zet u een eerste stap in het verwoorden van uw verdriet. Het is vaak een weergave van uw persoonlijke gevoelens.  Daarnaast is het natuurlijk ook een middel om bekend te maken waar en wanneer het afscheid plaatsvindt of plaatsgevonden heeft en daarmee dus ook heel functioneel.

De rouwbrief of rouwkaart

Rouwbrieven en rouwkaarten zijn er in vele soorten. We zullen u dan ook een voorbeeldencollectie voorleggen. Met de brieven en kaarten uit de collectie als basis, kunt u er door toevoeging van uw persoonlijke tekst en beeldmateriaal, uw persoonlijke touch aan geven.

De rouwadvertentie

Met een aankondiging in de krant bereikt u heel veel mensen. Mensen die u door de omstandigheden misschien vergeten bent persoonlijk te berichten, maar ook heel veel mensen die voor u onbekenden zijn. Het is daarom goed om, wanneer u een advertentie plaats, mede in verband met de kosten, er goed over na te denken hoeveel mensen u ermee denkt te bereiken. Met andere woorden, voor wie u de advertentie plaatst. Wat extra brieven versturen is misschien ook een optie. Als uw dierbare midden in het maatschappelijk leven stond, kan aan advertentie een goed middel zijn om al die mensen te bereiken die u als relatie niet bekend zijn of waarvan u de adressen niet kent.


  • Deel deze pagina